Wiercenie
płyty meblowe
akcesoria
Wiercenie

Odpowiadając na Państwa zainteresowanie, uruchomiliśmy usługę wiercenia zarówno frontów jak i formatek. Wykonujemy ją dla państwa na centrum wiertarskim Weeke Optimat BHX 055. Jest to jedna z najnowocześniejszych wiertarek sterowanych numerycznie, pozwalająca wiercić otwory i frezować formatki meblowe z ogromną precyzją.

Obecnie nie jest jeszcze możliwe zamawianie nawiertów poprzez stronę WWW. Zamówienia i zapytania prosimy przesyłać drogą mailową na adres

Nawiercanie frontów

Usługa ta polega na wywierceniu otworu o średnicy 35 mm i głębokości 13 mm oraz dwóch otworów średnicy 2 mm i głębokości 1 mm ( umożliwiających właściwie wkręcenie wkrętów mocujących zawias ). Środek nawiertu pod puszkę zawiasu znajduje się zawsze w odległości 100 mm od dolnej lub górnej krawędzi frontu.

W przypadku gdy zawiasów jest więcej, pozostały otwory umieszczane są symetrycznie pomiędzy dwoma skrajnymi. Rozstaw otworów mocujących oraz odległość otworu na puszkę zawiasu od krawędzi bocznej frontu ( 5 mm ) jest przystosowana do standardowych zawiasów blum: https://akcesoria.meble.pl/p24551,zawias-clip-top-107-drzwi-standard-nakladane-sprezyna-wkrety.html lub zawiasy z cichym domykaniem: https://akcesoria.meble.pl/p28575,zawias-clip-top-110-71b3550-z-hamulcem-drzwi-standard-nakladane.html.

Mogą Państwo stosować zawiasy dowolnej firmy, o ile mają rozstaw otworów taki jak wymienione wcześniej zawiasy firmy blum. Standardowo wiercimy otwory pod 2 zawiasy we frontach o wysokości nie przekraczającej 800 mm, 3 otwory od 800 do 1500, w frontach o wysokości przekraczającej 1500 mm wiercimy 4 otwory. Nawiercanie formatek meblowych

Oferujemy nawiercanie formatek zarówno od strony powierzchni płyt jak też i w krawędziach ( płyta o grubości 12 -60 mm ). Standardowe narzędzia jakie posiadamy pozwalają wiercić otwory nieprzelotowe o średnicach: 5 mm, 7 mm, 8 mm, 10 mm, oraz przelotowe o średnicy 8 mm. Najlepszą formą dostarczenia planu nawiertów jest plik autocada ( dwg lub dfx )

Odpowiemy na Twoje pytania

godz: 8:00-17:00